Sute de copii, profesori și părinți din toată țara au participat ieri, de la ora 17.00, la Teatrul Regina Maria, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei naționale de fizică. Corul și orchestra Liceului de Arte au contribuit la prestigiul evenimentului.  

La eveniment au participant, printre alții, reprezentați ai Ministerului Educației, Prefecturii, ai Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea și Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor.  Horea Abrudan, le-a urat bun venit în Bihor oaspeților și a subliniat că olimpiada este mai mult decât un concurs, simpla participare fiind deja o mare performanță.

„Este un prilej bun de interacțiune cu oameni valoroși, un prilej de a cunoaște cultura bihoreană și de a lega prietenii”, a spus, șeful IȘJ Bihor, Horea Abrudan. Acesta a adăugat că apreciază în mod deosebit motivația pentru învățătură și muncă continuă a elevilor și i-a felicitat pe profesorii care îi pregătesc și pe părinții care sunt alături de ei, ajutându-i să calce pe calea performanței.

Olimpiada de fizică se desfășoară în perioada 6-10 aprilie și reunește peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu (clasele VI-XII) din întreaga țară.

În cadrul competiție se va suține o probă practică – experimentală, pe 7 aprilie la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea (pentru partea practică – nivel gimnazial), respectiv Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea (pentru partea practică – nivel liceal), o probă teoretică, pe 8 aprilie, găzduită de Colegiului Economic „Partenie Cosma” Oradea și o proba de baraj, pe 9 aprilie, care va fi găzduită de Colegiului Economic „Partenie Cosma” Oradea.

Elevilor participanți la olimpiadă li se vor oferi și momente de relaxare. Aceștia vor vizita stațiunea „Băile Felix” și mai multe obiective turistice din Municipiul Oradea. Organizată de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, competiția se desfășoară cu sprijinul financiar al Guvernului României al partenerilor și sponsorilor. Festivitatea de premiere va avea loc pe 10 aprilie în sala mare a Teatrului Regina Maria, de la ora 10.00.