La Şcoala Internaţională Oradea s-a desfăşurat recent Săptămâna anti-bullying, care s-a deschis cu Ziua Şosetelor diferite. Astfel, toţi membrii care s-au înscris în campanie au purtat şosete desperecheate, transmiţând că e în regulă să fin diferiţi.

Tema de anul acesta a fost Un Cuvânt Bun. „Bunătatea este mai importantă astăzi decât a fost vreodată”, a scris Asociația Anti-Bullying UK, inițiatoare a campaniei, menționând modul în care micile acte de considerație pot distruge barierele și pot lumina viețile oamenilor din jurul nostru. Un cuvânt bun poate declanșa o reacție în lanț.

„De când cu pandemia și cu toate măsurile restrictive, a crescut accesul la internet și la rețelele de socializare prin intermediul telefoanelor mobile și al dispozitivelor personale, iar aceasta a dus la un mediu în care hărțuirea a devenit norma fireasca, adulții nerealizand întotdeauna ce drame se ascund în spatele unui emoji, sau al unui zâmbet din viață reală. Generația copiilor noștri se lovește din ce în ce mai des de o stimă de sine scăzută, de anxietate și depresie”, spun reprezentanţii şcolii.

„În Europa, sunt deja nouă ani de când se desfășoară Campania de conștientizare a fenomenului de bullying în școli, în rândul familiilor și al cadrelor didactice. Campania presupune utilizarea de informații de care au nevoie tinerii pentru a identifica situațiile de bullying, de a interveni, de a le opri, de a face o schimbare în societate începând chiar cu ei înșiși. De la imagini video, la exprimare prin mișcare sau teatru, desene, grafică, arhitectură de jocuri sau de cursuri de instruire, interviuri luate sau date, tinerii noștri elevi de la Școala Internațională Oradea și-au adus contribuția la Campania internațională anti-bullying”, mai spune aceştia.
Întrebați ce își doresc ca rezultate finale pentru anul în curs, răspunsurile s-au centrat ideii generale de speranță. Speranță că vom depăși momentul, că lumea se vă întoarce la cum a fost înainte, speranță că firescul vieților noastre vă cuprinde și joacă, și atingere, și aer curat, și excursii.