O echipă de profesori de la Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea, România, a participat la ultima întâlnire transnațională a proiectului Erasmus+, eCARE (EARLY CHILD ABUSE RESPONSE ENABLING), în Cascais, Portugalia, alături de coordonatorii din Turcia și partenerii din Italia, Spania și Bulgaria. 

Scopul proiectului eCARE constă în elaborarea unui ghid de bune practici şi strategii eficiente de intervenţie în prevenirea violenţei în rândul elevilor şi a consilierii acestora în cazul în care au fost martori sau victime ale violenţei (a bullying-ului) în mediul școlar.

Astfel, pe parcursul a două zile, 8-9 noiembrie, echipa școlii orădene, formată din profesorii Paula Zaha, Zoia Ciogu, Crina Caba și Ioana Sîrbu, alături de ceilalți participanți au pus la punct ultimele detalii tehnice și de conținut privind modalitățile prin care rezultatele acestui proiect vor ajunge la cei interesați de prevenirea și combaterea fenomenului de bullying din mediul școlar.

Pe lângă activitățile prevăzute în agenda de lucru a întâlnirii, cum a fost vizita la școala parteneră din Cascais, participanții au avut posibilitatea să descopere farmecul capitalei Lisabona sau minunățiile din Sintra, patrimoniu UNESCO, dar și să se bucure de atingerea punctului extrem vestic al Europei, îmbogățindu-și astfel atât experiența profesională, cât și cea personală.