Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” au desfășurat, săptămâna trecută, o activitate antrenantă, în cadrul Wellbeing Day.

Evenimentul a avut loc pe 8 iunie în curtea Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”. „Astăzi a fost o zi wellbeing - o zi în care elevii și profesorii au fost încurajați să se concentreze asupra lor înșiși. Este vorba de libertatea de a se concentra pe activități care promovează un echilibru mai sănătos între școală și viața personală și care îmbunătățesc starea de bine emoțională, mentală sau fizică. Bucuria și vitalitatea pură vin din plăcerea momentelor simple”, au declarat organizatorii.

Sportul are un efect benefic asupra combaterii anxietății în mai multe moduri. Pe de o parte, ajută persoana să se deconecteze, să ia o pauză de la multitudinea de gânduri. Asta înseamnă mai puține gânduri negative. De asemenea, sportul reduce acele substanțe din organism numite hormoni ai stresului, stimulând, în același timp, substanțele care ne fac să ne simțim bine. Sportul îi ajută pe oameni să capete mai multă încredere și să se expună la situații sociale benefice.

Evenimentul a fost parte a activităților din proiectul Erasmus+ „Pentru o școală prietenoasă, digitală și verde”.