La începutul anului trecut, la Marghita, în cadrul Liceului Tehnologic Horea, a luat ființă primul Kiwanis Key Club din județ, un club alcătuit din elevi ai școlii, coordonat de profesoara Gabriela Olimpia Sabău.

De sărbători, aceștia au adunat bani pentru familiile nevoiașe din Marghita, ajutându-le să aibă un Crăciun fericit.    

De la înființare și până azi, voluntarii clubului au desfășurat un număr important de acțiuni caritabile, contribuind prin dăruire, pasiune și abnegație la a aduce mai mult bine și frumos în comunitate, fie că este vorba de natură, de mediu, dar mai ales de oameni, atât vârstnici, cât și copii. Directorul liceului, profesorul Remus Sabău, spune că „este timp pentru orice și un anotimp pentru fiecare activitate, acest lucru putându-se aplica pentru oricine și pentru orice activitate, deci, în consecință există un anumit timp și pentru voluntariat în viața fiecăruia. Oamenii care fac voluntariat sunt preocupați de ceilalți din jurul lor, sunt oameni altruiști care doresc să împartă câte puțin din timpul lor liber cu alții, motivați fiind de valorile morale, grija pentru comunitate, creșterea stimei de sine, înțelegerea celor din jur și, nu în ultimul rând, de dorința de dezvoltare personală continuă care trebuie să îi caracterizeze pe fiecare dintre elevii noștri”.

Ca o încununare a acestor acțiuni, înainte de sărbătoarea nașterii lui Isus Hristos, voluntarii din cadrul Kiwanis Key Club Horea Marghita, au demarat o acțiune de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor aflați în nevoi. Au  gătit o serie de produse culinare pe care apoi le-au valorificat prin participarea activă în cadrul Târgului de Crăciun organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri „Pro Business” Marghita, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al orașului de pe Barcău.  De altfel, prima zi a târgului a fost dominată de un frumos spectacol de colinde și de o gamă largă de tradiții și obiceiuri de Crăciun adunate de pe Valea Barcăului, toate prezentate publicului marghitean de elevii Liceului Tehnologic Horea.

Cu sumele adunate din aceste activități, elevii-voluntari ai  Kiwanis Key Club Horea, au contribuit la aducerea în sânul unor familii nevoiașe din Marghita, dar și din satele învecinate, a unui dram de bucurie și fericire. Un număr însemnat de persoane au putut petrece sărbătorile de iarnă cu încredere și speranța că noul an va aduce mai mult bine în viața lor, dar mai ales au simțit cu adevărat că în lume există oameni cărora le pasă și luptă pentru cei aflați la ananghie.