Zâna Toamnei, cu întregul ei alai, a fost invitată, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, la GPP nr. 23, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, pentru a fi sărbătorită, așa cum se cuvine, prin activități inedite, realizate de educatoare și preșcolari, sub egida „Festivalul Toamnei”.

Grupa Mică A a adunat din frumusețea toamnei, frunze multicolore cărora, cu ajutorul educatoarelor Delia Pele și Diana Gherle, le-au dat viață, transformându-le într-o bufniță uriașă. Grupa Mică B a realizat borcănașe decorative, umplute cu cereale și semințe, ajutată de educatoarele Adriana Bodog și Simina Vereș, borcanașe aducătoare de spor și belșug. Copilașii de la Grupa Germană au sărbătorit Oktoberfest, îmbrăcați în costume tradiționale nemțești și îndrumați de educatoarele Oana Marchis și Alexandra Câmpean, au pregătit cu mânuțele lor brezel și apfelstrudel delicioase. Grupa Mijlocie, într-un decor minunat de toamnă și autentic românesc, au confecționat împreună cu educatoarele Camelia Puie și Cristina Rus, coronițe minunate din frunze.

Preșcolarii de la Grupa Mare A au desfășurat o activitate gospodărească, punând, cu ajutorul educatoarelor Lavinia Galea și Nicoleta Torj, murături asortate, din legumele aflate în coșul Zânei Toamna.

Cei mai veseli preșcolari, de la Grupa Mare B, s-au jucat confecționând animăluțe din legume și fructe, îndrumați de educatoarele Aurelia Laza și Denisa Ambro.

Activitățile s-au încheiat într-o atmonsferă minunată, copiii degustând sucuri naturale și dansând, felicitați de preotul director Radu Rus.

„Direcțiunea și Colectivul grădiniței mulțumește tuturor copilașilor frumoși și părinților dedicați, care s-au dovedit a fi sufletul acestei frumoase manifestări. Ne dorim din tot sufletul, ca „Festivalul Toamnei” să devină o tradiție pentru grădinița noastră”, susține coordonatoarea activităților, Camelia Irina Puie.