La ora de Tehnologia Informației, elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” folosesc resurse digitale pentru lecții interesante și interactive. Pentru a le oferi o experiență interesantă și interactivă la clasă, profesoara Monica Muscaș folosește aplicațiile Google pentru educație.

„Ceea ce îi motivează pe elevi cel mai mult este educația digitală. De aceea am și decis că este benefică o altă abordare a lecțiilor, folosind aplicația pentru educație Google Classroom”, spune profesoara.

Elevii sunt încântați de lecțiile interactive la care participă, pot să inițieze conversații cu profesorul și să adreseze întrebări la care pot primi răspuns în timp real, iar temele și fișele de lucru pot fi predate mai ușor de pe orice dispozitiv utilizat de către elevi.

„Temele au devenit mult mai interesante și mai plăcute, deoarece aplicația îmi permite să accesez printr-un singur clic toate informațiile și materialele aferente lecțiilor”, susține un elev. Prin utilizarea acestor instrumente online, elevii sunt ajutați să se conecteze mai bine cu materialul de studiu.

„Folosirea instrumentelor moderne de predare și evaluare permit elevului să își urmărească propriul progres și îi sporește astfel motivația și interesul pentru școală, obținându-se un real câștig, atât pentru elev, cât și pentru noi, educatorii”, conclude profesoara Muscaș.

Activitățile de tip Google se derulează în cadrul proiectului educațional „Eficientizarea utilizării TIC în educația elevilor”, proiect realizat din dorința de a crește performanțele elevilor la disciplina „Tehnologia informației și a comunicațiilor”, în vederea dezvoltării competențelor digitale.