20 de copii de la Colegiul Național „Teodor Neș” au făcut cunoștință cu învăţătura Bisericii Ortodoxe prin intermediul proiectului „Cuvântul împlinit prin fapte bune”.

În cadrul proiectului parohial „Cuvântul împlinit prin fapte bune”, din cadrul Concursului Național catehetic „Hristos-Cuvântul care vindecă”, s-au desfășurat mai multe activități organizate de profesoara de religie ortodoxă de la C.N. „Teodor Neș” Salonta, în parteneriat cu Pr. Paroh  Mircea Vinter de la Parohia Ortodoxă Salonta II și cu laborantul Cristian Butcă. Activitățile s-au desfășurat împreună cu grup de 20 de copii din clasa a V-a C de la C.N. „Teodor Neș”. 

Printre activitățile din proiect s-au aflat: cateheze, vizitarea și susținerea unui recital de colinde pentru persoanele vârstnice, aflate în suferință de la Centrul pentru persoane vârstnice din Salonta, vizitarea copiilor bolnavi de la Centrul de psihologie-logopedie autism Bihor, cu centru în Mădăras, unde a fost desfășurat un atelier de creație, șezători - au desfășurat acțiuni filantropice, expoziții tematice, cerc de literatura, masă rotundă, compuneri și altele.

„Activităţile din cadrul proiectului au avut ca obiective cunoașterea învăţăturii Bisericii Ortodoxe cu privire la grija față de bolnavi, punerea în practică și trăirea experienţei filantropiei în comunitatea parohială și în societate, prețuirea sănătății şi a vieții ca daruri ale lui Dumnezeu, cultivarea grijii față de nevoile celor în suferință, îmbunătățirea cunoașterii, a dialogului, a apropierii și a slujirii între oameni”, susțin organizatorii.