Datorită metodelor inovative de predare, Mirela Tanc este în prezent profesoară în Top 50 Global Teacher Prize - Oscarul în Educație, fiind considerată printre primii 50 de profesori excelenți din lume.

Unul dintre absolvenții Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea este astăzi un profesor de excepție, cu multe recunoașteri naționale și internaționale. Este vorba despre Mirela Tanc, profesor de  limba și literatura română la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea.

Săptămâna trecută, în preajma aniversării Zilei Naționale, Mirela Tanc a fost invitată de către profesoara Cristina Marian la o întâlnire emoționantă între un absolvent de prestigiu al Colegiului Național „Mihai Eminescu” și elevii din clasa a XII-a F, viitori absolvenți ai colegiului. La ora de dirigenție, pe care Cristina Marian a dedicat-o întâlnirii dintre elevii ei și Mirela Tanc, s-au împărtășit visuri și experiențe, dar au fost oferite și îndemnuri utile pentru cei ce pășesc încrezători în viață. Elevii au cerut rețete rapide de succes, însă au aflat, prin exemplul personal al Mirelei, că talentul nu este suficient, ci este nevoie de foarte multă muncă, tenacitate, încredere în forțele proprii și mai ales de disciplină, de dozarea efortului, de bună cuviință pentru sănătatea fizică și mentală a fiecăruia dintre noi. Dialogul dintre absolvent și viitorii absolvenți s-a construit treptat, tot mai încrezător, subiecte interesante s-au rostogolit printre idei, dar timpul dedicat întâlnirii s-a scurs cu repeziciune, iar sunetul de clopoțel a fost ignorat pentru alte câteva minute de dialog. 

Elevii eminescieni din clasa a XII-a F au avut în sala lor de cursuri, preț de câteva zeci de minute, un exemplu frumos, marcat de împlinirea profesională, dar caracterizat de un firesc aparte și, mai ales, de acea modestie specifică doar unui intelectual veritabil.

„Credem astfel în românii ca doamna Mirela Tanc și-i dorim României noastre să aibă parte de cât mai mulți oameni cu drag de carte și de țară”, a declarat Cristina Marian.