Sala festivă a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” a fost ieri, de la ora 11.00, gazda unei festivități în care au fost premiați elevii care au participat și au obținut premii la olimpiadele naționale și profesorii care s-au ocupat de ei.

Anul acesta nu mai puțin de 60 de elevi de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” au participat sau participă (unele olimpiade fiind în desfășurare) la fazele naționale ale olimpiadelor.

„La faza județeană am avut peste 200 de premii și mențiuni. 47 de premii I, 32 de premii II, 18 premii III și 104 mențiuni”, a spus directorul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Florin Nicoară, marți, 11 iunie, în deschiderea festivității de premiere a olimpicilor gojdiști.

Premiații de anul acesta au fost: Alexandra Sfârle, premiul I și II (proiect pe echipe) la Limba germană – prof. Ramona Ola; Alexandru Slavoia, mențiune medalie de argint la Fizică – prof. Andreea Jurcă și Viorel Mititean, mențiune la Științele pământului – prof. Dora Anderson, Anița Luncan, Bianca Portelechi, Andreea Jurcă și mențiune specială la Chimie – prof. Anița Luncan; Marc Smausz, mențiune medalie de argint la Fizică – prof. Andreea Jurcă și Viorel Mititean și mențiune la Chimie – prof. Anița Luncan; George Bughiu, mențiune la Chimie – prof. Anița Luncan și medalia de argint la Fizică – prof. Daniela Berchez; Florin Vlad Sabău, mențiune medalie de argint la Informatică – prof. Corina Luncan; Vlad Iova, mențiune la Chimie – prof. Anița Luncan; Iulian George Fericel, mențiune la Biologie – prof. Sorina Corbu; Sofia Suha Kalman, mențiune la tenis de masă – prof. Oana Paul; Rareș Pătroc, mențiune la Istorie – prof. Ilie Crăciun; Daria Bogdan, mențiune la Olimpiada Ionel Teodoreanu – prof. Corin Păcurar; Ștefan Paruș, mențiune MEC medalie de argint la Matematică – prof. Florin Nicoară; Miruna Sturz, medalie de argint la Matematică – prof. Florin Nicoară; Filip Vaida, medalie de argint la Matematică – prof. Viorel Sadoveanu; Paul Jurcuț, medalie de argint la Informatică – prof. Maria și Adrian Niță; Andrei Covaci, medalie de bronz la Fizică – prof. Daniela Berchez; Tudor Gherman, medalie de bronz la Fizică – prof. Viorel Mititean și Cristina Ignat; Carla Lorincz, medalie de bronz la Matematică – prof. Gabriela Chișiu; Luca Fechete, medalie de bronz la Matematică – prof. Viorel Sadoveanu; Adrian Ștefan Turcuț medalie de bronz la Informatică – prof. Corina Matei; Tudor Popescu, mențiune specială la Chimie – prof. Elena Petrovici; Ștefan Abrudan, premiul special la Geografie – prof. Dora Anderson; Mihai Cherecheș, premiul special la Geografie – prof. Dorina Iova; Maria Patricia Tătaru, premiul special la Limba franceză – prof. Gergely Enikő; Mihai Ghergheleș, medalie de onoare la Fizică – prof. Daniela Berchez.

Pe lângă aceștia, directorul Florin Nicoară și directorul adjunct Anca Maria Mile au mai oferit 33 de diplome de participare elevilor care au reușit să ajungă la fazele naționale ale olimpiadelor.

La nivel județean, gojdiștii au reușit să câștige 201 premii: două la Astronomie, 9 la Biologie, 13 la Chimie, la Educație Fizică – două la Baschet fete (liceu), unul la Baschet băieți (liceu), unul la Tenis de masă și două la Șah, 20 la Fizică, 3 la Geografie, 14 la Informatică, câte 6 la Istorie și Limba engleză, 4 la Limba franceză, două la Limba germană, două la Limba latină, 16 la Limba română, câte 14 la Lingvistică și Literatura ca abilitate de viață, 57 la Matematică, 7 la Religie, 3 la Științele pământului și 3 la Dezbateri.