Aproape treizeci de elevi din clasa a XII-a, însoțiți de un cadru didactic, interesați să afle mai multe despre rolul Parlamentului European în viața de zi cu zi a cetățenilor, au vizitat săptămâna trecută Centrul Europe Direct Oradea.

Tinerii au discutat despre conexiunea valorilor democratice și a celor personale cu cea a importanței votului. Pe parcursul dezbaterii au identificat aspecte de pe plan local și național care sunt de interes pentru cetățeni și prioritizate de Uniunea Europeană.

„În contextul Alegerilor europene din luna iunie a acestui an am pus în discuție diverși factori care influemțează atitudinea cetățeanului față de exercitarea dreptului la vot. Am descoperit câți eurodeputați are țara noastră, și care este programul unui europarlamentar. Am explorat inclusiv modalități de contactare a eurodeputaților și a Parlamentului European și oportunitățile de carieră din cadrul instituției”, susțin organizatorii.

Atelierele „Eu și UE” sunt concepute pentru a oferi claselor de elevi și studenți posibilitatea de a se familiariza cu mediul instituțional european. Prin aceste ateliere se dorește punerea în discuție a relației dintre cetățean și Uniunea Europeană, rolul valorilor europene în comunitate, și beneficiile statului de țară membră a UE.

Atelierele au loc la Fundația Comunitară Oradea, în fiecare miercuri, în intervalul ora 10.00-11.00, la etajul 1 al Crișul Shopping Center.

Profesorii sunt invitați să facă o rezervare la următorul link: https://bit.ly/3PKzklA.