În jur de 100 de copii au participat, în perioada 27 iunie – 22 iulie, la o nouă ediție a Summer School organizată de International School of Oradea (ISO). Copiii au exersat limba engleză prin activități interactive și distractive, menite să le dezvolte creativitatea și curiozitatea.

10 dintre profesorii școlii le-au fost alături copiilor în aventura de cunoaștere. Fiecare săptămână a avut o tematică în jurul căreia s-au desfășurat toate activitățile. Prima săptămână a fost despre viețuitoarele de pe pământ – „Under the stars”. A doua săptămână a fost despre viețuitoarele din apă – „Under the sea”. În săptămâna a treia copiii au călătorit în jurul lumii – „Around the world”, iar cea de-a patra săptămână a fost scos la iveală spiritul de competiție al copiilor prin „Summer Olympics Week”.

Copiii au participat la o serie de activități precum: lectură, activități senzoriale, activități de exploare, bricolaj, muzică și dans, desen, activități de gătit (fără foc, bineînțeles). În funcție de vârsta copiilor, au mai fost și jocuri matematice, boardgames, scriere creativă, experiemente științifice, activități de mindfulness.

La programul Summer School 2022 au participat și copii din afara școlii și a fost ocazia perfectă pentru părinții lor pentru a vedea dacă mediul internațional și curricula britanică li se potrivesc. De asemenea, părinții au avut libertatea de a alege lungimea programului, durata de la o săptămână la 4 săptămâni, și au putut începe programul oricând pe parcursul celor 4 săptămâni.

„Școala noastră a avut posibilitatea de a găzdui 13 copii din Ucraina în programul Summer School, grație proiectului finanțat de OXFAM – „Integration Program for Refugees”, înființat cu sprijinul Marii Britanii și a guvernului britanic, coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, alături de Grund Community, Fundația People to People Oradea și Fundația Șinca. 

În ultima zi de summer school, părinții, copiii și profesorii s-au adunat la o cafea și o limonadă și au vorbit despre plusurile și minusurile programului. Apreciem foarte mult fiecare feedback, pentru că ne va ajuta să devenim mai buni în organizarea programului de anul viitor”, se afirmă într-un comunicat al ISO.