Județul Bihor continuă să se mândrească la evaluarea națională și la bacalaureat cu excepții de zece. Spunem excepții pentru că rezultatele pe județ, la ambele probe, au fost sub media națională. Merită subliniat însă că jumătate dintre elevii care au luat nota 10 la evaluarea națională sunt de la Gojdu.

Anul acesta, în Bihor 20 de elevi au luat nota 10 la evaluarea națională și 6 la bacalaureat. Premierea s-a ținut ieri, de la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

„Județul nostru s-a situat pe un loc fruntaș la note de zece, chiar dacă nu am depășit media națională ca rată de promovabilitate. Avem 20 de elevi cu nota 10 la evaluare și 6 la bacalaureat. Anul trecut am avut 15 de 10 la evaluare și 6 la bac, iar în urmă cu doi ani 5 elevi cu 10 la evaluare și 9 la bacalaureat. Suntem mândri de acești elevi și ne punem speranța în ce vor face în următorii ani. Sunt mândria și motivația dascălilor de a-și continua munca. Și părinților le mulțumim că sunt alături de ei și îi sprijnă”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Alin Novac Iuhas, în fața sălii pline.

Cei mai mulți elevi de nota zece (jumătate din listă) la evaluare, au fost anul acesta de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”: Ștefan Abrudan, Alexia Creț, Mihai Dacin, Patrick Mihai Dumitru, Mihai George Ghergheleș, Anastasia Haiduc, Ariana Ilieș, George Antoniu Lucaci, Anne Marie Stanciu și Dana Ioana Vâtcă. De la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea au luat nota 10 Patricia-Ioana Boroș și Victor-Nicolas Budișca-Hasan, de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea – Gloria Anamaria Pășcuți și Brian David Somogyi, de la Școala Gimnazială Nr. 16 Oradea – Diana Andreea Dragnea, de la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș - Vanesa Maria Jurj, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea – Oana Maria Mudura, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea – Raul Iannis Pop, de la Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea – Mara Pălii și de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea – David Teodor Rez.

La bacalaureat, au luat nota zece doi elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea: Anamaria Muntean și Renata Rîmbu, doi de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”: Antonia Hoza și Dragoș Popa și câte unul, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea – Florina Elena Sturz Sărăcuț și de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei – Sonia Anamaria Tuculia.

Pe lângă diplome și felicitări, elevii care au luat note de 10 la evaluarea națională au primit câte 1.000 de lei, iar cei care au luat 10 la bacalaureat câte 3.000 de lei.