Copiii români între 12 și 14 ani pot face parte din juriul care votează filmele din competiția Young Audience Award, în perioada 7-13 noiembrie 2022. Anul acesta, la cea de-a 9-a ediție, juriul de tineri din România poate viziona online pe platfoma special dedicată.

 

 Tinerii din 42 de țări aleg, prin vot, dintre cele trei filme nominalizate, câștigătorul trofeului pentru „Cel mai bun film european de tineret”.

Trei filme – două lungmetraje de ficțiune și un documentar - au fost selectate de cineaști și adolescenți din toată Europa pentu a intra în competiția pentru Cel mai  bun film european de tineret din 2022. Încă din anul  2012, premiul onorează filmele europene dedicate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani. Anul acesta, câștigătorii sunt aleși de jurii formate din tineri din 42 de țări europene, care vor urmări cele trei filme online sau în peste 60 de cinematografe din Europa.

Pe 12 noiembrie tinerii din Cluj-Napoca și împrejurimi pot viziona filmele la Cinema Arta (Cluj-Napoca), fiecare proiecție fiind urmată de discuții cu echipa EducaTIFF

duminică, 13 noiembrie, va avea loc și festivitatea de premiere a celui mai bun film european pentru adolescenți al anului, transmisă online pe platforma europeană dedicată.

Anul acesta, Academia Europeană de Film salută cele trei filme nominalizate:

Animal – regia Cyril Dion, Franța, 2021, documentar; Comedy Queen/Regina Comediei – regia Sanna Lenken, Suedia, 2022; Dreams are like wild tigers/ Visele sunt ca tigrii sălbatici – regia Lars Montag, Germania, 2021.