În perioada iunie-august, în Bihor vor fi deschise 67 de grădinițe cu program prelungit. Dintre acestea, 32 vor fi deschise în Oradea, iar 35 în celelalte localități din județ. În iulie, în Oradea vor asigura program educativ specific vacanței 16 de unități, iar în luna august 16 grădinițe cu program prelungit.

Grădinițele cu personalitate juridică au căutat să vină în întâmpinarea nevoilor părinților și copiilor deschizând alternativ structurile arondate pentru a putea cuprinde toți preșcolarii care doresc să frecventeze grădinița pe perioada vacanței de vară. Graficul acestora poate fi consultat pe site-ul ISJ Bihor unde se regăsesc și datele de contact ale unității de învățământ.

Pe perioada verii, accentul va fi pus pe activitățile educative, culturale, artistice, recreative, activităţi ce contribuie la îmbogăţirea bagajului de cunoştinţe al copiilor, la dezvoltarea priceperilor şi deprinderilor acestora, a unor trăsături de voinţă şi de caracter, la stimularea înclinaţiilor şi aptitudinilor individuale, venind în completarea şi aprofundarea achiziţiilor realizate până în prezent. 

„În acest context, amintim implementarea  la nivelul învățământului preșcolar a proiectelor educative derulate în acest an școlar în județul Bihor, precum: proiectul national de educație pentru valori «Joc, respect și bucurie», respectiv,  a Programului național „Grădina de relaxare, liniște și învățare”, implementat cu succes în 22 de grădinițe din județ, schimbând  harta arhitecturală a spațiului outdoor prin reconfigurarea lui pe patru zone  destinate copiilor, spații  în care învață, experimentează, se relaxează sau se liniștesc. Astfel, pe perioada verii, preșcolarii prezenți vor avea posibilitatea de a beneficia de minunatele grădini realizate, ce oferă copiilor multiple posibilități de explorare și aventură, de petrecere a unor momente experiențiale în aer liber, într-un spațiu interactiv”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului Șclar Județean Bihor.