Cu ce rămân copiii după vizionarea unui spectacol de teatru? Profesoara Cristița Luca, de la Școala „Ioan Slavici” din Oradea, s-a gândit ca, împreună cu elevii ei, să îmbine utilul cu plăcutul...

Așa că, după vizionarea spectacolului „Întâmplări pe insula dorințelor”, prezentat, zilele trecute, în sala de sport, de către actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - Comoara cu povești, profesoara le-a dat elevilor săi ca „temă” să reprezinte în scris ceea ce au reținut din spectacol...

„Mie mi-a plăcut foarte mult că o fată ajuta animalele. A fost foarte frumos, distractiv, un spectacol minunat”, a scris Diana. „Cel mai mult mi-a plăcut când a cântat maimuța la tobe. Și văcuța m-a cucerit, dar și castorii”, a scris Kevin. „Mie mi-a plăcut văcuța, dar și atunci când m-a mângâiat melcul pe cap”, a menționat Andrei.

Daria a scris că au impresionat-o actorii și costumele lor, prin care aceștia au dat viață personajelor - Melcul, Rața, Castorii, Maimuța, Vaca și Bufnița. De asemenea, a mărturisit că i-a plăcut foarte mult când a fost chemată pe scenă pentru a bate un cui invizibil în talpa pinguinului, deoarece i se rupseseră pantofii de Step.

Majoritatea lucrărilor au fost însoțite de desene reprezentantive, copiii dovedind talent, dar și faptul că au reținut detalii importante din piesa de teatru.

Personajele din spectacol au prins viață prin jocul entuziast al actorilor: Nora Tiu, care semnează și regia artistică, Loredana Ionaș, Eric Aron și Daniel Teszler. La succesul spectacolului a contribuit și Marius Aron, managerul trupei de teatru, Veres Laszlo, procesare sunet, Lucian Obadă, inginer de sunet, și Csuri Emese, scenografie păpuși și costume.

„Mulțumim Companiei de teatru pentru momentele magice și distractive alături de copii!”, a scris prof. Cristița Luca, pe pagina sa de Facebook.