Au reînceput înscrierile în programul „Hai la Olimpiadă”. Rețeaua centrelor gratuite de pregătire a fost extinsă și în acest an, ajungând la 34 de centre, în 18 județe. Înscrierile se încheie pe 23 septembrie, iar elevii dornici să își aprofundeze cunoștințele din domeniile matematică, fizică și informatică se pot înscrie pe hailaolimpiada.ro.

Cele 34 de centre gratuite sunt deschise tuturor elevilor cu potențial de performanță din orașele/regiunile respective, dar locurile sunt limitate, astfel că va exista o testare pentru admitere. Anul acesta sunt disponibile aproximativ 5.000 de locuri.

Peste 200 de medalii au fost obținute, anul trecut, la olimpiadele școlare naționale de către cei 4.500 de copii care s-au pregătit în centrele „Hai la Olimpiadă”. Aceste reușite arată nivelul competitiv la care se lucrează în centre. Pe termen lung, susținătorii programului urmăresc crearea unei noi comunități de profesioniști de valoare, necesară în toate industriile din România.

În Oradea, există un centru de fizică coordonat de profesorul Bogdan Karoly și unul de matematică, coordonat de profesoara Gabriela Nan.