Ultima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 (proba la Limba și literatura maternă) s-a desfășurat ieri. Au fost prezenți 510 candidați din 514 înscriși pentru această probă.

Dintre cei 510 candidați prezenți, 488 au susținut proba la limba maghiară, 12 la limba slovacă și 10 la limba germană. Proba s-a desfășurat în 8 centre: Liceul de Arte Oradea, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Colegiul National „Teodor Neș” Salonta, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Liceul Teologic „Romano-Catolic” Oradea și Liceul Teoretic „Petofi Sandor” Săcueni. Au lipsit 4 candidați și nu a fost eliminat niciun candidat.

Primele rezultate de la probele scrise se vor afișa pe 27 iunie, până la ora 12.00, iar contestațiille se vor depune în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 - 18,00. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 1 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să aibă recunoscute, echivalate sau să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să fi luat minim nota 5 la toate probelor scrise, iar media generală să fie de cel puțin 6.