Liceul de Arte din Oradea s-a afirmat în peisajul cultural național prin prezența elevei Ana Carina Niculaș, din clasa a XI-a A, și prin premierea acesteia în cadrul unui eveniment deosebit, ce a avut loc la Cluj-Napoca, pe 18 octombrie.

Ana-Carina Niculaș a participat la decernarea premiilor și a burselor, respectiv a titlurilor oferite unor personalități marcante ale Clujului.

Evenimentul de înaltă clasă a avut loc la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, acolo unde nouă tineri artiști veniți din toate colțurile țării au susținut, în cadrul Galei Laureaților „Uniți, susținem excelența”, un recital vocal-instrumental. Ei au dovedit că munca, sacrificiul, ambiția și dorința lor de a ajunge pe marile scene ale lumii merită a fi pe deplin răsplătite. Interpretarea tinerei flautiste orădene, coordonată de prof. dr. Georgiana Iudita Mircescu, a avut un real succes, publicul clujean răsplătind-o cu ropote de aplauze. Pe scena operei din Cluj au urcat nume marcante din lumea artistică românească. Renumitul violonist Alexandru Tomescu a încheiat evenimentul cu un recital care a cuprins atât lucrări din creația românească, cât și din cea universală.

În formarea și dezvoltarea profesională a tinerei artiste un rol important l-au avut părinții, doamna profesor Georgiana Mircescu și, nu în ultimul rând, conducerea Liceului de Arte, Oradea, prin doamna director Mihaela Bondor.

„Pe viitor îmi doresc să studiez la Viena sau Londra, să cânt într-o orchestră renumită din Europa”, a declarat Ana-Carina.

Îi dorim, în continuare, mult succes și multă putere de muncă în anul școlar în curs, dar și pe viitor!