Concursul Național de Procese Simulate de Dreptul Familiei, eveniment de tradiție al Facultății de Drept, parte a seriei de evenimente de Drept Civil „Ioan D. Romoșan”, a avut loc joi, 11 aprilie, la sediul Curţii de Apel Oradea.

După etapa scrisă, 12 studenți ai Facultății de Drept, Universitatea din Oradea și doi studenți ai Facultății de Drept și Științe Sociale din Alba-Iulia au participat la procesul simulat care a avut ca obiect un divorț.

Concursul a fost precedat de o prezentare a profesiei de asistent al judecătorului, făcută de Lenuţa Aurelia Stan, fost judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea.

În urma deliberărilor juriului format din judecătoarea Curții de Apel Oradea, Doina Măduța, decanul Facultății de Drept, conf. univ. dr. Cristian Miheș, conf. univ. dr. Oana Mihăilă și lect. univ. dr. Mihaela Teacă, s-au acordat: premiul I - Paul Chichișan (Oradea) - pentru rolul de judecător; premiul II - Jasmina Mucha (Oradea) - pentru rolul de martor; premiul III - Maria Indrei (Oradea) și Maria Crișan (Alba Iulia) - echipa de avocați ai reclamantei; mențiune specială - Daiana Dragoș (Oradea) - grefier.

Premiile acordate au constat în bani, cărți și reviste de specialitate juridică.

„Adresăm mulțumiri colaboratorilor instituționali, studenților participanți și colegilor care i-au susținut și îndrumat. Totodată le adresăm felicitări și mulțumiri colegelor noastre Oana Mihăilă (coordonatorul evenimentului) și Mihaela Teacă pentru contribuția adusă la organizarea evenimentului. Felicitări și mulțumiri tuturor”, a declarat Cristian Dumitru Miheș.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept - Universitatea din Oradea și Curtea de Apel Oradea în parteneriat cu asociația ELSA Oradea.