Ce de-a cincea conferință internațională despre istoria evreilor din Europa se va desfăşura în zilele de 18 și 19 octombrie la Universitatea din Oradea..

Conferinţa internaţională are tema „Evreii din Europa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial: noi documente, mărturii şi abordări”. Participă universitari și cercetători din România (București, Cluj-Napoca, Oradea), SUA, Franța, Ungaria și Slovacia. Lucrările se vor desfășura în Sala de Consiliu a Universității din Oradea, corpul A, începând din 18 octombrie, orele 14.00.

Sunt invitați toți cei interesați de problematica istorică a conferinței.

Cea de-a cincea conferință internațională despre istoria evreilor din Europa este organizată de Universitatea din Oradea, Centrul de Cercetare a Istoriei Evreilor „Eva Heyman”, Departamentul de Istorie și Universitatea „Paul Valery” Montpellier 3 (Franța), Centrul de Cercetări Interdisciplinare  de Științe Socio-Umane și Sociale, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Comunitatea Evreilor din Oradea, Centrul pentru Studierea Istoriei Evreilor din România (București), Centrul de Istorie a Evreilor și Iudaistică „Dr. Alexandru Șafran” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Consiliul Județean Bihor, Muzeul de Istorie al Evreilor din Oradea și Asociația Culturală „Crișana”.