Aproape o sută de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a, de la Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu” au vizitat, joi, 2 martie, Universitatea din Oradea. Întâlnirea elevilor cu mediul academic face parte din seria de activități dedicate orientării în carieră, desfășurate în săptămâna „Școala altfel”.

Ziua liceenilor sanitari a început, firesc, la Facultatea de Medicină și Farmacie. Cei mai mulți dintre viitorii absolvenți exprimându-și dorința ca, din toamnă, să devină studenți ai acestei facultăți.

În campusul central al Universității din Oradea, elevii de la „Vasile Voiculescu” și dascălii lor au trecut, pe rând, prin laboratoarele și sălile de curs ale facultăților de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI), Informatică și Științe, respectiv Științe Socio-Umane.

La IETI, tinerii au descoperit domenii ale cercetării de top în materie de resurse regenerabile, supraconductibilitate, sisteme de climatizare.

Laboratoarele Facultății de Informatică și Științe, mai ales cele de biologie, chimie și fizică i-au fascinat pe elevi. Aceștia au descoperit că, în anii de facultate, pot și chiar trebuie să experimenteze cât mai mult în viitoarele lor domenii de competență. Cu prilejul vizitei lor, oaspeții Universității din Oradea au fost surprinși să afle că, pe piața locală a muncii, există o importantă cerere de specialiști pentru domenii precum: biologia, chimia sau fizica medicală.

Cu multă bunăvoință, cadrele Departamentului de Psihologie, de la Facultatea de Științe Socio-Umane, s-au oferit să-i ajute pe liceenii orădeni în a-și găsi cariera potrivită. Pentru asta ei nu trebuie decât să completeze un formular disponibil on-line.

La final, elevii au spus, cu toții, că vizita lor la Universitatea din Oradea va însemna, cu siguranță, un moment important în alegerea facultății pe care o vor urma.