754 de elevi din ciclul primar de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea au participat, la finele săptămânii trecute, la o acțiune de mare amploare, constând în amenajarea creativă și decorativă a spațiului verde din fața școlii.

Ajutați de personalul nedidactic din școală în pregătirea terenului (săpat și parcelat), cadrele didactice și elevii au plantat, cu mare drag, o mare diversitate de flori: panseluțe, crăițe, salvie, petunii, iriși și begonii.

„Prin plantarea celor 755 de răsaduri de flori, am urmărit creșterea gradului de implicare a elevilor în acțiuni de educație ecologică și de protejare a mediului“, a declarat profesorul Iulius Radu Timar, directorul Colegiului Național „Onisifor Ghibu” Oradea.

Activitatea a făcut parte Programul internațional Eco-Schools.

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă.

„Proiectul nostru face parte din Programul internațional Eco-Schools, program la care ne-am alăturat din 2018, și are ca scop formarea unor atitudini responsabile atât în rândul elevilor, cadrelor didactice dar și al părinților în ceea ce privește preocupările de mediu“, a adăugat directorul colegiului.

Laura Costolaș, profesor pentru învățământ primar și coordonatoarea programului Eco-Schools la nivel de școală, a subliniat următoarele: „Prin activitățile ecologice, putem să cultivăm dragostea și interesul copiilor pentru mediul înconjurător, formăm  atitudini de aprobare sau dezaprobare privind rezultatele pozitive sau negative ale acțiunii omului asupra naturii. Educația copilului în acest sens începe în familie, dar continuă, sistematic, în școală. Copiii au participat, cu mare bucurie, la activitate, mulți plantând pentru prima oară flori. Avem, astfel, convingerea că vor deprinde cunoștințe despre cât de importantă este protejarea naturii”.