Vlad Tepeș a fost şi este, în continuare, un personaj care fascinează atât lumea literară, cât şi cea istorică. Ieri, elevii din clasele de gimnaziu de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” au pus în scenă o dramatizare legată de cunoscutul personaj istoric. Evenimentul a avut loc în Cetatea Oradea, în cadrul Proiectului Erasmus+, KA2 „Let’s Enjoy Dialoguing”.

La Oradea, se desfășoară, în aceste zile, activităţile prilejuite de mobilitatea transnaţională găzduită de Liceul Ortodox din Oradea în cadrul Proiectului Erasmus+, KA2 „Let’s Enjoy Dialoguing” - LED. Proiectul este implementat de Liceul Ortodox din Oradea, în parteneriat cu școli din Spania, Italia, Polonia și Lituania.

„Reuniunea de proiect are loc în perioada 16-21 octombrie, la Oradea. Sunt prezenți în orașul nostru 10 profesori și 29 de elevi care sunt cazați la familii de către elevi ai Liceului Ortodox. La rândul lor, și elevii noștri vor merge în țările partenere în proiect, urmând a fi cazați tot la familii. Proiectul este axat pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză”, ne-a declarat pr. prof. Radu Rus, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Potrivit interlocutorului nostru, în cadrul proiectului sus-amintit, atât în Oradea, cât și în țară, au loc toată săptămâna activități educative, culturale și recreative.

Astfel ieri, în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, fiecare țară participantă la proiect a pus în scenă o dramatizare legată de un personaj istoric foarte cunoscut în țara respectivă. Cu această ocazie, Liceul Ortodox din Oradea a ales să prezinte personalitatea lui Vlad Țepeș, între mit și realitate. Protagoniști au fost elevii din clasele de gimnaziu, pregătiți de Catedra de Limbă și Comunicare (Limba Engleză - Limba Română).

În cadrul reuniunii de proiect de la Oradea, astăzi, 18 octombrie, de la ora 10.00, la Biblioteca Universităţii din Oradea, vor fi prezentate personaje literare și tradiții ale fiecărei țări. Cu acest prilej, Liceul Ortodox va prezenta o șezătoare tradițională, după care toți oaspeții vor fi invitați să guste bucate tradiționale românești.