Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai continuă întâlnirile organizate pentru copiii din Oradea, în cadrul clubului de lectură. În data de 6 decembrie, elevii clasei a VI-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Dacia, au avut parte de o activitate în limba franceză.

În fiecare săptămână elevii orădeni participă la cluburile de lectură organizate de biblioteca judeţeană. Dacă în 24 noiembrie s-a reunit „echipa de limba română”, formată din studentele Larisa Maria Netea, Beatrice Popa şi Cătălina Reştea, în data de 6 decembrie clubul s-a desfăşurat în limba franceză şi s-a bucurat de prezenţa studentelor Larisa Luncan şi Ştefania Bădic.

„Moș Nicolae a fost un personaj real (episcop de Myra), a existat ca trup şi suflet, el există ca spirit, fiindcă întruchipează bunătatea, credinţa şi generozitatea”. Pornind de la această temă, studentele şi profesoara Dora Cernău, din cadrul Facultăţii de Litere Oradea, au realizat o analiză alături de elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială ,,Dacia”, prof. Ioana Monenciu. Metodele de lectură prezentate au fost diverse, de la prezentări în Power Point, cu cuvinte legate de Sfântul Nicolae, lectură de text, sau întrebări legate de conținut. În plus, elevii au primit şi o sarcină de lucru care a presupus realizarea unui rebus de Noel și Sf. Nicolae. Entuziasmul n-a întârziat să apară, toţi copiii fiind încântați subiect şi de abordarea propusă.

La activitate au participat prof. univ. dr. Magda Danciu și Mariana Barna, din partea bibliotecii.