Vineri, 5 octombrie, la Şcoala Gimnazială Aurel Pop din Oşorhei au avut loc o serie de activităţi dedicate Zilei Mondiale a Educaţiei.

Ziua Mondială a Educației a fost desemnată de UNESCO cu scopul de a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor. Tocmai din acest motiv, pe data de 5 octombrie, cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Aurel Pop din Osorhei au ales să sărbătorească atât dascălul, cât şi educaţia.

.La activitățile din școală, desfăşurate sub denumirea „Educația ne-a făcut ceea ce suntem”, elevii, îndrumați de profesoarele Laura Pop și Florina Toma, au participat la o prezentare interactivă despre importanţa acestei zile, care a inclus şi un concurs de cunoştinţe generale. Manifestările au inclus şi jocuri de rol, prin care elevii au imitat profesorii dragi lor, dar şi concursul „Un copil educat, un om învăţat” care a oferit fiecărui elev posibilitatea de a-și etala cunoștințele despre istoria școlii.

Activităţile au stârnit interesul copiilor implicaţi. „Educaţia pune accent pe oameni și urmărește pregătirea lor pentru viață” a spus, la finalul zilei, eleva Giulia Negruţiu.

„Pe această cale le urmăr tuturor cadrelor didactice La mulți ani şi chiar și părinților care sunt tot un fel de „dascăli” până îi lasă în mâinile noastre”, au transmis cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Aurel Pop” din Oşorhei.