79 de profesori și cercetători din 8 țări și-au dat întâlnire ieri, de la ora 15.00, în Aula Magna a Universității din Oradea pentru a participa la conferința internațională cu tema „Rolul comunicării interculturale în adaptarea grupurilor etnice la spațiul social al Uniunii Europene”.

 

La conferința de ieri au participat, printre alții, prefectul Ioan Mihaiu, viceprimarul Florin Birta, prorectorul Gabriel Bendea și președintele Senatului Universității din Oradea, Sorin Curilă.

Proiectul Jean Monnet „Intercultural Communication or Civic Integration. Daily Challenges in the European Social Space”, a început în acest an, are o durată de trei ani și o valoare de aproape 40 de mii de euro din care în jur de 30 de mii, bani de la Uniunea Europeană.

„Prin interediul acestui proiect, ne propunem să introducem în curricula școlilor, elemente care țin de Uniunea Europeană, de interculturalitate și multiculturalitate”, a spus Karla Barth, decanul facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea, coordonatoarea proiectului.  

La conferință și-au anunțat participarea 79 de profesori și cercetători din Ungaria, Macedonia, Ucraina, Elveția, Statele Unite ale Americii, Belgia, Republica Moldova și România.

Lucrările conferinței vor fi publicate într-un volum special la o editură recunoscută, din Germania.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe Socio-Umane împreună cu Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universității din Oradea.