61 elevi cu CES, din 5 județe, îndrumați de 24 de profesori, s-au întrecut joi, 11 aprilie, într-o competiție de tenis de masă, la a treia ediție a Cupei Orizont.

În contextul în care în întreaga lume se pune accentul din ce în ce mai mult  pe sport, cu atât mai mult în cazul copiilor cu dizabilități, acesta poate oferi o viaţă mai sănătoasă și antrenează totodată creierul. Plecând de la această idee, tenisul de masă este unul dintre cele mai complexe sporturi, deoarece poate fi realizat atât pentru atingerea unui anumit nivel de performanță, dar și pentru petrecerea timpului liber într-o manieră plăcută împreună cu familia sau cu prietenii. 

„Noi orizonturi prin sport” este un proiect județean cu participare interjudețeană, care a ajuns în acest an la ediția a III-a. Activitatea principală a proiectului a fost Cupa Orizont Oradea care s-a desfășurat joi, 11 aprilie, la Club sportiv TIBCLAU din cadrul Era Shopping Park Oradea. Coordonatorul proiectului a fost prof. kinetoterapeut Ana-MariaȚicărat, fiind ajutată de nouă cadre didactice.

Competiția sportivă de tenis de masă - Cupa Orizont Oradea s-a desfășurat pe trei categorii de abilități: bune, medii și abilități reduse sau scăzute. Au participat 61 elevi cu CES îndrumați cu măiestrie de 24 de profesori coordonatori. Elevii au fost organizați în echipaje formate din 3-9 elevi proveniți din 5 județe: Arad, Timiș, Hunedoara, Sălaj și Bihor.

Competiția nu ar fi putut avea loc fără suportul și sprijinul farmaciei Catena. Evenimentul a fost susținut și de elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, studenții de la Facultatea de Geografie Turism și Sport, specializarea kinetoterapie din cadrul Universității din Oradea și Ambulanța „Pelican” Oradea.