Elevii clasei pregătitoare D, coordonați de profesor pentru învățământ primar Sanda Mariana  Iga au deschis, luni, seria manifestărilor ce vor fi organizate cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României la Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta.

Cele mai mici vlăstare au sărbătorit pentru prima dată această zi, prilej de mare bucurie, fiind considerată de aceștia, una dintre cele mai frumoase zile din viața de școlari.

Activitatea a reprezentat partea finală a Proiectului tematic „1 Decembrie – Ziua neamului românesc”, desfășurat timp de o săptămână. În fiecare zi, elevii au aflat lucruri noi despre țară lor, au învățat că trebuie să o iubească, dar și  pe cei care s-au jertifit pentru noi toți. Scopul acestui proiect a putut fi realizat prin activități specifice vârstei elevilor: prezentarea unor ppt-uri pe această temă, audiții-povestiri istorice, confecționarea de steaguri, românași și româncuțe etc. Luni, dis de dimineață au pășit pe porțile școlii îmbrăcați în costume populare. Aici i-a întâmpinat o sală gătită de sărbătoare. Emoționați peste măsură, au adus prinos de recunoștință prin vers și cânt, strămoșilor noștri. La final s-au prins cu toții în horă alături de coordonatoarea lor, profesor Sanda Mariana Iga, director profesor Galea Florentina, bibliotecara Popescu Dorina și laborantul Butcă Cristian. A fost o zi de neuitat, zi pentru care atât cadrele didactice cât şi cei mici mulțumesc tuturor părinților care i-au sprijinit în realizarea acestui proiect.