Pentru o zi, atât elevii cât și cadrele didactice de la Liceul Teoretic German din Oradea s-au costumat, care mai de care mai frumos, original sau haios, în costume deosebite, pentru a sărbători carnavalul.

Cine zice că școala nu este distractivă, ar fi trebuit să facă o vizită la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea, în data de 21 februarie...

Pentru o zi, la această instituție de învățământ, atât elevii cât și cadrele didactice s-au costumat, care mai de care mai frumos, original sau haios, în costume deosebite, pentru a sărbători, așa cum se cuvine, carnavalul. Superputerea tuturor a fost veselia, iar distracția și recompensele culinare nu au lipsit.

După o zi în care elevii au făcut parada modei, etalându-și costumele dar și mișcările pe ritm de dans, aceștia au fost răsplătiți cu gogoși pufoase și super delicioase. Pe lângă dans și veselie, atelierele de creație și jocurile distractive au fost de nelipsit.

„Este deja o tradiție ca, în luna februarie, toți elevii liceului, împreună cu cadrele didactice, să participle la carnaval. Numit și Fasching, Fastnacht sau Karneval, această sărbătoare are loc în fiecare oraș german, cele mai importante fiind în orașele mari, precum: Köln, Düsseldorf, Mainz, Aachen, Münster sau Nürnberg. Cu ani în urmă, oamenii se costumau pentru a alunga spiritele rele ale iernii și pentru a grăbi venirea primăverii. În zilele noastre, sărbătorim Fasching-ul pentru bucuria de a ne costuma, pentru a aduce fericire și veselie în sufletul copiilor și al adulților”, spune Alexandra Eftimie, profesor pentru învățământul primar la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea.

În sălile frumos decorate ale școlii, toți elevii au avut parte de o zi diferită și nemaipomenită, alături de cadrele didactice. Sponsorizarea evenimentului a fost asigurată de Forumul Democrat al Germanilor din Bihor.