Articolele însoţite de fotografii referitoare la situaţia alarmantă în care se află Şcoala primară din localitatea Sudrigiu, comuna Rieni, publicate săptămâna trecută în presa de la Oradea, au sensibilizat conducerea Ministerului Educaţiei.

La doar o zi după ce materialele apărute în presă au ajuns pe masa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, domnia sa a avut deja o primă reacţie, anunţând că va solicita, după întoarcerea de la Bruxelles, unde se află zilele acestea, un control amănunţit la faţa locului. Mai mult, oficiali din Minister ne-au declarat că vor dori să se informeze şi despre modul cum au fost făcute, în luna septembrie, verificări de către responsabilii din casdrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor cu privire la pregătirea deschiderii anului de învăţământ în şcolile din judeţ, inclusiv lucrările de reparaţii care se impuneau a fi executate la diferite unităţi, între care şi cea de la Sudrigiu.

La rândul ei, analizând materialele puse la dispoziţie de postul de televiziune Naţional TV, conducerea de la Bucureşti a Partidului Naţional Liberal n-a rămas indiferentă față de situaţia gravă în care a ajuns imobilul, ulterior închis. Surse din partid ne-au precizat că primarului de la Rieni, Gheorghe Bota, ales pe listele formaţiunii, i se vor cere lămuriri referitoare la neglijenţa arătată faţă de şcoala construită la 1905, lăsată să se degradeze. Acestea au adăugat că primarul riscă să piardă susţinerea partidului pentru un nou mandat, la alegerile locale din primăvara anului viitor, dacă se va considera că şcoala s-a distrus din cauza unui management defectuos din partea autorităţilor locale.