A aduce un omagiu naturii și a mulțumi pentru o recoltă abundentă reprezintă un ritual foarte vechi.

Încă din perioada precreștină, grupuri de oameni din întreaga lume au decis să aducă un omagiu recoltei abundente. Ei erau conștienți că ar fi fost foarte greu să treacă iarna, dacă recolta nu era bună. Astăzi, festivalul este un obicei ancorat cultural și este sărbătorit în Germania și în multe alte părți ale lumii.

Întregul colectiv al Liceului Teoretic German  „Friedrich Schiller” din Oradea a dorit să urmeze această tradiție și, astfel, a sărbătorit și în acest an „Ziua Recoltei”. Acest eveniment special le-a oferit elevilor oportunitatea de a-și experimenta recunoștința și, în același timp, de a-și arăta abilitățile creative.

Clasele individuale s-au gândit să își construiască propriile standuri pentru Festivalul Recoltei și să le decoreze din timp. Aceste tarabe frumos decorate au putut fi văzute de toți într-un fel de expoziție pe terenul de sport.

Distracția și jocurile au fost asigurate sub formă de activități sportive, care au fost organizate cu grijă.

Presarea strugurilor, pentru a obține mustul gustos a fost punctul culminant al zilei pentru toți participanții, pentru că, după ce fiecare a putut să-și demonstreze abilitățile la presa de struguri, mustul proaspăt stors a fost, desigur, și degustat.

„Acest festival al recoltei a fost o oportunitate pentru elevi de a învăța importanța recunoștinței și a implicării sociale, și, nu în ultimul rând, a consolidării sentimentului de apartenență în cadrul comunității școlare. Prin organizarea acestui tip de evenimente, nu numai elevii, ci și întreaga comunitate, este conectată la valorile recunoștinței și compasiunii”, ne-a declarat prof. Emese Ellenes-Jakabffy, directoarea Liceului Teoretic German  „Friedrich Schiller” din Oradea.