Muzeul Ţării Crişurilor informează orădenii că ateliere estivale continuă şi săptămâna viitoare, când cei mici pot alege între Vânătoarea de comori, prietenia cu dragonul bărbos, sau plante şi ale lor secrete.

Atelierele săptămânii viitoare sunt dedicate copiilor din clasele primare și gimnaziu.

19 iulie: Curiozități despre plante – curs practic cu Adina Pop, muzeograf, Secția de Științele Naturii. Cursul presupune familiarizarea copiilor cu tipurile de plante, caracteristici ale acestora, părțile componente, detalii despre fotosinteză și ciclul de viață. Copiii vor desena și lipi pe un suport de hârtie imagini cu plantele prezentate și vor completa câteva idei pentru a le rămâne o amintire despre ce au învățat.

19 iulie: Vânătoare de comori (Treasure Hunt), cu Adina Pop, muzeograf, Dorina Golban, conservator, Secția de Științele Naturii, și Erika Posmoșanu, restaurator os, Secția Restaurare. La această activitate mai sunt doar două locuri disponibile. 

Copiii vor căuta obiecte de patrimoniu din expoziția de Științele Naturii și curiozități/informații, prezentate în touch-screen-uri. Participanții vor fi împărțiți pe echipe, vor primi fișe individuale de lucru, pe care, după evaluare le pot lua acasă.

20 iulie: Atelier educativ „Să ne împrietenim cu dragonul bărbos” susținut de Adrian Gagiu, muzeograf, Secția de Științele Naturii, și Dalida Moga, consilier, Secția de Relații Publice și Expoziții.

Activitățile vor cuprinde o vizită la Vivariu, socializare cu șopârla „dragonul bărbos”, jocuri puzzle și/sau picturi cu animalul preferat (în funcție de vârstă).

Pentru detalii și înscrieri orădenii pot suna la numărul de telefon 0772 081 499, de luni până vineri, între 9.00 și 16.00.