20 de elevi de la mai multe școli din Bihor au semnat ieri contracte pentru bursele de studiu ale Asociației Pro Bambini. Elevii vor primi câte 2.000 de lei, într-o singură tranșă.

Evenimentul a avut loc joi, la ora 13.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor. Au participat, șeful IȘJ Bihor – Horea Abrudan, inspectorul școlar pentru proiecte educaționale – Florin Negruțiu, președintele Asociației Pro Bambini – Crina Dobocan, directorul Executiv – Valeria Bunica și director de proiecte și programe al asociației – Stela Tăut.    

„Dacă învățați bine și vă implicați în activități, sunteți premiați. Inițial ne-am propus 17 burse dar, pentru că s-au alăturat proiectului nostru mai multe firme și asociații, am reușit să adunăm bani pentru 20 de burse. Valoarea unei burse pentru acest an școlar este de 2.000 de lei, câte 200 de lei pe lună. Copiii însă vor primi toți banii o singură dată”, a spus, președintele Asociației Pro Bambini, Crina Dobocan. 

Șeful inspectoratului școlar a spus că „familia, școala și societatea sunt cei trei factori care dezvoltă un copil” și că se bucură atunci când vede că societatea se implică mai mult. „Cu siguranță sprijinul primit se va reflecta în activitatea voastră la școală” a spus Horea Abrudan, care fost completat de inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, Florin Negruțiu: „bursele sunt o dovadă că elevii care se implică, atât în activitățile școlare cât și în cele extrașcolare, sunt răsplătiți mai devreme sau mai târziu”.

„Mă bucur să vă văd zâmbitori, că putem să vă facem, măcar puțin, zilele mai frumoase, să vă răsplătim efortul de a munci și a învăța” a spus Valeria Bunica, mulțumindu-le sponsorilor și directorilor care s-au implicat.

Printre cei care au primit burse au fost și olimpici, unii chiar participanți la olimpiade internaționale.