În perioada 15-20 iulie 2018, Asociaţia Love Bihor a organizat a V-a ediţie a taberei Love Bihor, la care au participat 50 de copii şi tineri cu vârsta între 10-16 ani, proveniţi din familii defavorizate din judeţul Bihor.

 

Anul acesta, tabăra s-a desfăşurat la Moneasa, unde, timp de 6 zile, copiii şi tinerii, sub atenta coordonare şi supraveghere a voluntarilor, au participat la activităţi special concepute pentru dezvoltarea aptitudinilor de viaţă socială. Aceste activităţi s-au concretizat în sesiuni de cunoaştere, autocunoaştere, jocuri de echipă, drumeţii, jocuri sportive, tir cu arcul, ateliere de creaţie precum olărit, pictură pe sticlă sau ţesut, activităţi recreative şi distractive specifice taberelor: seara de talente, foc de tabără simbolic, petrecere în pijamale.

Selectarea copiilor participanţi în tabără s-a realizat cu ajutorul partenerilor noştri, Asociaţia „Maria Cioară” Sântandrei, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Liceul Tehnologic Nr. 1 Popeşti, Şcoala Gimnazială „Alexandru Roman” Auşeu.       

Participarea în tabără a fost gratuită, fiind finanţată de către Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor şi completată de donaţiile primite de la asociaţia norvegiană Nansenhjelpen, de la persoane fizice şi de la colaboratorii asociaţiei care au organizat în cadrul companiilor sau şcolilor diverse campanii de strângere de fonduri.