Ambasadorul statului Israel, David Saranga, va conferenția marți, 17 mai, pentru studenții și profesorii orădeni pe teme de geopolitică. Titlul conferinței este „Digital and traditional diplomacy”.

Înainte de a veni în misiune diplomatică la București, ambasadorul a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian.

Conferința lui David Saranga se adresează doar studenților și cadrelor didactice ale Universității din Oradea, accesul la eveniment fiind limitat. Alocuțiunea ambasadorului israelian va avea loc, de la ora 10.30, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea.

„Vizita ambasadorului statului Israelian la Universitatea din Oradea este, pentru noi, o deosebită onoare. Date fiind competențele domniei sale, conferința va fi, cu siguranță, atât o provocare intelectuală, cât și un real câștig pentru toți cei care vor fi prezenți”, spune conf. univ. dr. habil. Sorin Borza, prorectorul Universității din Oradea.

David Saranga, ambasadorul statului Israel, se află la București din anul 2019, vorbește limba română, iar România a fost și locul primei sale misiuni diplomatice.