Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea a găzduit vineri, 13 mai, activitatea educativă, intitulată „Să înțelegem bullying-ul!”.

Activitatea a fost propusă de prof. învățământ primar Gelina Farcaș și implementată de psiholog drd. Alin Crețu, în calitate de colaborator.

Printre obiectivele urmărite, amintim: definirea termenilor de bullying și de cyberbullying; identificarea caracteristicilor acestora; conștientizarea cauzelor care duc spre aceste fenomene; însușirea unor tehnici de a le face față. Metoda prin care cunoștințele au fost transmise și conștientizate a fost psihodrama.

„Activitatea a avut mare priză la inteligenții elevi ai clasei a IV-a B, printre care s-au numărat și trei fete istețe, din Ucraina. Cu toții s-au implicat activ în reușita acțiunii”, ne-a declarat psiholog drd. Alin Crețu.

Evenimentul a făcut parte din proiectul educativ „Fii responsabil pentru cei din jur. Spune NU bullying-ului!”, coordonat de psiholog drd. Crina Crețu și de prof. Ellenes-Jakabffy Emese, directoarea Liceului German.