3.000 de elevi de gimnaziu din toată țara vor avea posibilitatea, și anul acesta, să descopere lumea finanțelor, prin intermediul proiectului „Sensul banilor”. Din Bihor sunt înscrise 4 școli, 5 profesori și 120 de elevi.

În acest an școlar, până în luna iunie, 3.000 de elevi din toată țara, din medii defavorizate economic, își vor îmbunătăți, cu sprijinul profesorilor, cunoștințele financiare, de la noțiuni economice simple legate de bani, bugetul familiei, resurse, la consum și economii, și vor fi motivați, prin exerciții atractive și simulări, pentru a putea lua în viitor decizii raționale legate de finanțele proprii în diferite situații.

În anul școlar 2022-2023 sunt înscrise în proiect: Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș, Școala Gimnazială nr. 11 Oradea, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd și Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea. Vorbim despre 5 profesori și 120 de elevi.

Participanții vor fi provocați, lucrând în echipă cu colegii lor, dar și cu membrii familiei, să analizeze diferiți factori care pot influența din punct de vedere financiar și să descopere care sunt răspunsurile potrivite la întrebările: Cum ne putem administra corect banii? Cum luăm cele mai bune decizii financiare? Cum putem economisi inteligent? Cum putem gestiona riscurile apărute?

Anul școlar trecut (2021-2022) în proiect au fost implicate 3 școli din Oradea (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială nr. 16 și Școala Gimnazială „Oltea Doamna”) alături de 4 profesori și 116 elevi.