Echipa de rugby a României va întâlni reprezentativa Uruguayului în barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, din Noua Zeelandă. Partida tur este programată astăzi, la Montevideo, de la ora 20.00, în timp ce returul va avea loc pe 27 noiembrie, la Bucureşti. Ambele jocuri ale "stejarilor" vor fi transmise în direct de GSP TV.

România a ajuns în situaţia de a ajunge la baraj, după ce s-a situat pe locul 3, după Georgia şi Rusia, în Cupa Europeană a Naţiunilor.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că dubla manşă nu va fi deloc uşoară, deoarece se întâlnesc două echipe latine. "Eu zic că suntem pe drumul cel bun şi plecăm cu prima şansă în partida cu Uruguay. Îmi doresc să fie la fel şi după meciul de la Montevideo, pentru că la Bucureşti ne va ajuta şi publicul, care va veni cu siguranţă într-un număr foarte mare. Totuşi, trebuie să avem grijă pentru că în aceste două meciuri este pus în joc ultimul loc la Cupa Mondială. Se întâlnesc două echipe latine, deci nu va fi deloc uşor", a spus Petrache.

Lotul României pentru meciul cu Uruguay:

Pilieri: Bogdan Balan (Lyon), Mihai Lazăr (Aix En Provence), Dragoş Dima (Blagnac), Cezar Popescu (Macon)

Taloneri: Marius Tincu (Perpignan), Andrei Rădoi (Baia Mare)

Linia a II-a: Sorin Socol (Lourdes), Cristian Petre (Saint Etienne), Valentin Ursache (Baia Mare)

Linia a III-a: Ovidiu Toniţa (Perpignan), Alexandru Manta (Lyon), Stelian Burcea (Arad), Carpo Daniel (Constanţa)

Mijlocaşi la grămadă: Lucian Sârbu (Millau), Valentin Calafeteanu (Arad)

Mijlocaş la deschidere: Dan Dumbravă (Steaua), Ionuţ Dimofte (Baia Mare)

Centri: Csaba Gal (Baia Mare), Dan Dumitru (Colomiers), Ionel Cazan (Steaua)

Aripi: Cătălin Fercu (Arad), Mădălin Lemnaru (Arad)

Fundaşi: Iulian Dumitraş (Lourdes), Florin Vlaicu (Steaua).

Naţionala de rugby a României a fost prezentă la toate cele şase ediţii ale Cupei Mondiale, în timp ce Uruguay, echipă formată doar din jucători amatori, s-a calificat de două ori la turneul final, în 1999 şi 2003. Cele două selecţionate s-au mai întâlnit în 2008 şi 2009, la Bucureşti, românii câstigând de fiecare dată, cu 17-11, respectiv 10-6.