Cu toată criza economică şi reducerea salariilor bugetarilor, conducerea Universităţii orădene a decis să nu renunţe la programul de premiere a rezultatelor în cercetare. "Deşi suntem în criză economico-financiară, iar salariile urmează să fie reduse cu 25%, vom continua să-i premiem pe colegii noştri care au materiale ştiinţifice publicate într-una din revistele certificate ISI", ne-a declarat rectorul Cornel Antal.
Indicatorul ISI (Institute for Scientific Information) se acordă la nivel mondial de către organizaţia Thomson Reuters ISI, cea care monitorizează şi recenzează publicaţiile ştiinţifice de pe întreg globul. ISI a selectat peste 12.000 de reviste din toate domeniile dintr-un total de aproximativ 100.000. Această selecţie este considerată drept curent principal al literaturii ştiinţifice mondiale şi se realizează în funcţie de o serie de criterii de calitate. Publicarea într-una din ele este considerată o garanţie a calităţii unei lucrări ştiinţifice şi asigură circulaţia lucrării în lumea ştiinţifică.
Senatul Universităţii a decis astfel să premieze şapte cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe cu suma individuală de 2.000 de lei. Cei care au publicat lucrări considerate de top sunt Daniel Severus Covaciu-Marcov, István Sas, Alfred Ştefan Cicort-Lucaciu, Aurel Vasile Căuş, Diana Cupşa, Daniel Paşca şi Mircea Balaj.
Rectorul Cornel Antal spune că în cazul publicării unui articol ştiinţific în cele mai prestigioase reviste ISI, precum „Science Magazin" sau „Nature" premiul votat de Senatul Universităţii este de 5.000 de lei.