Marţi, în pragul Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Biserica Albastră de la Parohia Ortodoxă Română Oradea Vii şi Complexul Social "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", de pe lângă aceeaşi biserică, au oferit, prin preotul paroh Gheorghe Nemeş, pachete celor aflaţi în neputinţă.

Nu puţini au fost cei care, împinşi de situaţia financiară precară în care se află, au fost nevoiţi să bată la porţile bisericii. Li s-a oferit mâncare caldă de post şi pachete. De asemenea, bolnavilor din Parohie le-au fost trimise alimente şi dulciuri la domiciliu, prin personalul Bisericii Albastre. Un caz aparte este cel al tânărului Gabriel Marcel Rugea, care, din cauza unei boli nemiloase, este imobilizat la pat, astfel că tatăl lui este nevoit să caute sprijin pentru a-l ajuta. Ieri, bătrânul s-a întors acasă cu un pachet substanţial şi bani pentru fiul său. De asemenea, 177 de persoane de etnie romă din Văşad şi Curtuişeni au primit, prin liderul lor, Ioan Soci, îmbrăcăminte de iarnă şi alimente, donate de către credincioşii Bisericii Albastre.

Biserica Albastră, prin preotul paroh Gheorghe Nemeş, face asemenea acţiuni caritabile de două ori pe an: de Sfintele Paşti şi de Crăciun.