Clasată pe locul 3 la ultima ediţie a Campionatului Naţional de minifotbal, AEK Oradea a obţinut dreptul de a participa la prima ediţie a Ligii Campionilor.

Competiţia va avea loc în Slovenia, la Maribor, între 23-25 septembrie şi va reuni 128 de echipe din Europa. Din România au drept de participare patru formaţii. În faza inaugurală participantele vor fi împărţite în grupe de câte trei echipe, iar ocupanta primului loc va accede în etapa următoare. AEK este atreia echipă orădeană care în 2016 va evolua în Liga Campionilor, după CSM Digi (polo) şi CSM CSU (baschet masculin).

Până la debutul în competiţia europeană, AEK va susţine meciuri de verificare cu echipe din Arad, Zalău, dar şi cu naţionala de seniori a României, care peste o lună va ajunge la Oradea.

Altfel, pe 16 septembrie va debuta la Baza Tineretului o nouă ediţie a Campionatului Judeţean de minifotbal, structurat pe două grupe valorice, Divizia A şi B. Dacă în acest an la Oradea a avut loc un turneu regional din cadrul Campionatului Naţional, în 2017 Spiridon Baltsavias şi-a propus să organizeze Cupa României pe terenurile sintetice de la Baza Tineretului.