Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, concubina acestuia, fiul lor şi soţia lui Decebal Traian Remeş au fost citaţi, ieri, pentru a se prezenta la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, la ora 9.00. Avocatul lui Remeş, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, că în cursul dimineţii a fost audiată de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA soţia fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş. Mateuţ a mai spus că a mai fost audiat la DNA Oradea şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, în calitate de denunţător.
Procurorul-şef al Serviciului Teritorial Oradea al DNA, Ioan Moldovan, a negat, însă, faptul că Ciorbă şi soţia lui Remeş au fost audiaţi. Procurorii anticorupţie au decis, la începutul lunii februarie, prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, acuzat de fapte de corupţie. Intrerdicţia a fost prelungită până la 3 martie.
În 12 decembrie, Tribunalul Bucureşti admitea cererea fostului demnitar de schimbare a interdicţiei de a părăsi localitatea Baia Mare cu cea de a părăsi ţara, decizia fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac cercetări faţă de Ioan Avram Mureşan pentru complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă prevăzute de articolul 61 din Legea 78/2000 privind fapte de corupţie şi faţă de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă.
"Din probele administrate până în prezent de procurori a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2007, învinuitul Mureşan Ioan a înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 de lei şi a sumei de 15.000 euro de la învinuitul Ciorbă Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului român, pentru ca acesta din urmă să favorizeze firmele omului de afaceri la licitaţii publice organizate de instituţii publice aflate în subordinea demnitarului. În acelaşi scop, învinuitul Ciorbă Gheorghe, prin intermediul lui Mureşan Ioan a promis că va oferi şi un autoturism de lux", se preciza într-un comunicat al DNA.