Marşul amintirii
În aceste zile de octombrie se împlinesc 65 de ani de când trupele Armatei Române împreună cu Armata Sovietică au eliberat ultimele palme de pământ românesc din nord-vestul Transilvaniei, printre care şi Bihorul, de sub ocupaţia horthysto-fascistă, instituită prin odiosul Dictat de la Viena. În întâmpinarea Zilei Armatei Române, 25 octombrie, Asociaţia Naţională "Cultul Eroilor", Asociaţia "Datina străbună" şi Asociaţia "6 Dorobanţi" organizează, în perioada 17-18 octombrie, "Marşul amintirii". În cadrul acestei manifestări se va parcurge drumul de la Vaşcău la Beiuş, cu desfăşurarea unor ceremonialuri la monumentele din fiecare localitate de pe traseu. Participanţii vor purta drapele de luptă, armament şi uniforme de epocă ale Armatei Române şi vor efectua instrucţie conform regulamentelor militare ale vremii.

Rozariul de 24 de ore
Parohia greco-catolică "Sfântul Gheorghe" din curtea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Oradea celebrează "Rozariul de 24 de ore", tema din acest an fiind: "Preoţii, model pentru cei cei credincioşi, prin cuvânt, purtare, dragoste, credinţă şi curăţie". Evenimentul va debuta sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 10.00, cu participarea unor asociaţii şi grupuri de rugăciune din Oradea.

Un nou spectacol în Cetate
Asociaţia Teatrală "Experiment. Teatru. Clandestin" (ETC) desfăşoară, în perioada septembrie 2009 - mai 2010, o suită de manifestări artistice intitulate "Microenciclopedia", care cuprinde piese de teatru pe diferite teme. Aceste întâlniri au loc în fiecare luni, în Camera 21 a Cetăţii din Oradea, de la ora 21.00. Preţul unui bilet la spectacol este de 7 lei - pentru elevi şi studenţi şi 10 lei - pentru adulţi. Astfel, luni, 20 octombrie a.c., la ora 19.19, în Camera 21 a Cetăţii Oradiei, va avea loc spectacolul intitulat "Goodbye America" în interpretarea Norei Chiriac şi a lui Florin Chiriac. Persoanele interesate pot suna pentru rezervări la numerele de telefon: 0744/798.606 - Nora Chiriac sau 0771/692.158 - Sebastian Barbalan.