Invincibilitatea echipei de baschet masculin pregătite de Cristian Achim continuă. Cel de-al 13-lea succes consecutiv s-a consemnat în deplasare, unde CSM CSU Oradea a învins 80-92 (22-19, 21-29, 18-24, 19-20) BC Mureş într-un meci contând pentru etapa a 25-a din Liga Naţională.

Partida a debutat cu ambele echipe demonstrând o mare poftă de joc. În consecinţă s-au marcat şi multe puncte. Franklin, căpitanul roş-albaştrilor, a înscris 3 coşuri de la distanţă, care au contribuit la distanţarea oaspeţilor pe tabela de marcaj. Cu Zupan şi Nuhanovic în teren, CSM CSU şi-a creat un avantaj de 6 puncte (12-18) când mai era 4 minute de joc din prima secvenţă. În acel moment, Cristian Achim l-a introdus pentru prima dată în teren pe recent legitimatul Martin Zeno. Coincidenţă sau nu, până la final, roş-albaştrii au mai punctat doar o singură dată (de la "libere"), în timp ce gazdele au izbutit un parţial de 8-0. Aşadar, după prima secvenţă, BC Mureş avea un avantaj de 3 puncte, 22-19. Partea a doua a aparţinut trupei lui Cristian Achim. Dacă primele minute au stat sub semnul echilibrului, Markovic, cu "specialitatea casei" (coşul de la distanţă), şi-a adus echipa în avantaj cu cele 3 coşuri de 3 puncte. Totodată, jocul a început să funcţioneze la turaţia optimă, astfel că orădenii, de la un deficit de 3 puncte după primul sfert, au intrat cu un avantaj de 5 în pauza mare.

Procentaj extraordinar de la 3 puncte: 60%!

Cu Lucic şi Barac lăsaţi în tribune, CSM CSU a plecat "ca din tun" în sfertul al treilea, mărindu-şi avantajul la 13 puncte (45-58), după doar 2 minute de joc. La o asemenea diferenţă a intervenit relaxarea care s-a transpus prin renunţarea la jocul colectiv în favoarea acţiunilor individuale. Achim a simţit momentul, solicitând timp de odihnă, fapt ce a condus la "trezirea" echipei sale. Şi această parte a meciului a stat sub semnul procentajului extraordinar al orădenilor la aruncările de trei puncte care aveau 65% (13 din 20) după 30 de minute de joc. În secvenţa decisivă oaspeţii au intrat cu un avantaj de 11 puncte (61-72). Şi pentru că o echipă mare ştie să-şi conserve avantajul, asta a făcut şi CSM CSU, care în sfertul al treilea şi-a ţinut adversarul la distanţă graţie, încă o dată, jocului excelent al lui Barnette. Aşadar, o nouă victorie, cea de-a 13-a consecutivă, în care, o dată în plus, jocul colectiv a făcut diferenţa. Şi de această dată nu mai puţin de 5 jucători au înscris cel puţin 12 puncte, iar dacă lucrurile vor continua în acest mod va fi foarte greu ca vreun adversar din Liga Naţională să câştige în faţa trupei create de Cristi Achim.

CSM CSU Oradea: Barnette 20 puncte (2x3p), Zupan 12 (2), Franklin 15 (4), Nuhanovic 4, Mandache 6 (2), Zeno 13 (1), Markovic 13 (3), Ţibîrnă 5 (1), Nicolescu, Petrişor şi Paşca 4.

Antrenor: Cristian Achim.

BC Mureş: Martinic 7 (1), Gajovic 8 (2), Pustahvar 7, Mohammed 18 (1), Lazar 4, Jurevicus 13 (2), Polyak 7 (1), Barro 16 şi Barabasi.

Antrenor: Audrius Prakuraitis.