DGFP Bihor a emis, până acum, peste 16.000 de decizii de impunere anuală, dintre care aproape 8.000 s-au transmis contribuabililor.
 Peste 32.000 de solicitări pentru sponsorizarea unităţilor nonprofit.

Prin procesarea declaraţiilor privind veniturile realizate (D-200) în anul 2006, şi depuse de contribuabilii persoane fizice, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor procedează la stabilirea şi regularizarea impozitului pe venitul anual cu plăţile anticipate efectuate de contribuabili în cursul anului 2006.
Rezultatul procesării acestor declaraţii (D 200) evidenţiază dacă rezultă diferenţă de impozit de plată, de restituit sau diferenţă de impozit "zero". În consecinţă, DGFP Bihor emite decizii de impunere anuală aferente veniturilor din anul 2006, decizii care se trimit, prin poştă, contribuabililor respectivi. Cât priveşte deciziile de impunere anuală cu diferenţe de impozit "zero", pentru veniturile realizate din cedarea folosinţei bunurilor, ele nu se mai transmit prin poştă, ci se comunică prin sistemul "publicitate", afişându-se pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Conform procedurilor legale, aceste decizii de impunere anuală se emit până la 30 septembrie 2007. De la DGFP Bihor, prin purtătorul de cuvânt, dl. Vasile Farc, am fost informaţi că, până în data de 1 ocotmbrie a.c., au fost emise 16.340 de decizii de impunere, dintre care 6.454 reprezentând diferenţe de impozit de plată de către contribuabili, 4.614 reprezentând diferenţe de impozit de restituit către contribuabili şi 5.272 de decizii cu difeneţă de impozit "zero".
Cum a specificat dl. Vasile Farc, s-au transmis deja, prin poştă, contribuabililor 7.989 de decizi de impunere, cele mai multe dintre acestea (5989) fiind pentru diferenţe de impozit de plată. "Referitor la sponsorizarea entităţilor nonprofit, din datele de până acum rezultă că sunt 32.242 de solicitări ale contribuabililor pentru a sponsoriza, suma totală fiind de 1.000.916. RON", a precizat dl. Vasile Farc.
Deocamdată nu s-a încheiat complexul proces de procesare a tuturor declaraţiilor privind veniturile realizate pentru anul 2006, urmând să revenim cu datele finale şi când vom putea oferi şi alte detalii.
Cât priveşte modalitatea de plată şi de restituire, diferenţele de impozit de plată, conform deciziilor de impunere anuală, se plătesc în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere. Diferenţele de impozit de restituit se încadrează, ca operaţiune, tot în termen de 60 de zile, prioritate având restituirile (către contribuabil) prin virament în contul bancar al persoanelor respective. Pentru diferenţe de impozit pe venit cuprinsă, valoric, între 5 lei inclusiv şi 150 de lei, banii se trimit contribuabilului prin mandat poştal. Sumele mai mari de 150 de lei se restituie contribuabilului prin virament, iar în numerar, de la Trezorerie, conform planificării menţionate în decizia de impunere.