Universitatea Agora a găzduit, zilele trecute, o conferinţă sub denumirea "Istoria tradiţiilor culinare", susţinută de conferenţiar universitar doctor Ovidiu Mureşan. Acesta a pus faţă în faţă industria fast-food cu bucătăria tradiţional românească şi mentalitatea românului faţă de invazia americănismelor. În preajma Sărbătorilor de Iarnă, zile în care românii respectă parcă o lege nescrisă a pregătirilor din bucătărie, studenţii de la Ştiinţe Economice ai Universităţii Agora, şi nu numai, au luat parte la o întâlnire în care le-a fost prezentată istoria industriei fast-food. Prezentarea din perspectiva istorico-culturală a unei afaceri de tip american cunoscută la nivel mondial a reprezentat principalul punct de dezbatere. Este vorba de industria restaurantelor fast-food, care a invadat şi România după 1990. Spre surprinderea celor prezenţi, conf. Ovidiu Mureşan, cadru didactic al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a arătat că reţetele utilizate în aceste restaurante nu sunt o noutate, iar că serviciile de acest gen datează încă din antichitate, funcţionau şi în mediul urban din Evul Mediu, cât şi în trepidanta lume modernă. Toată prezentarea a avut la bază surse istoriografice, literare şi culturale.