Timp de cinci zile, sala de sport a Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" a găzduit primul turneu semifinal al Campionatului Naţional de Baschet rezervat echipelor de juniori II. Din păcate, deşi era cotată printre favoritele la calificare, echipa de juniori II LPS Bihorul a avut o evoluţie dezamăgitoare, câştigând doar un singur meci, reducându-şi astfel serios şansele de a ajunge la turneul final.

După ce a primit dreptul de a organiza unul dintre cele două turnee semifinale, echipa orădeană s-a crezut aproape calificată pentru ultimul act al competiţiei, calculele hârtiei indicând cel puţin trei victorii pentru tinerii jucători pregătiţi de prof. Alin Cureş. Însă totul a pornit cu stângul, lepesiştii au cedat categoric în disputa cu timişorenii, iar apoi au pierdut, dramatic, în prelungiri, jocul cu omologii din Târgu Mureş. A urmat un succes logic cu braşovenii, dar apoi a intervenit o cădere inexplicabilă, orădenii pierzând ultimele două jocuri, cu Viitorul Cluj-Napoca şi Gloria Arad. În prima partidă, deşi clujenii erau favoriţi indiscutabili, replica gazdelor a fost neaşteptat de bună, cele două echipe mergând cap la cap până în minutul 36, diferenţa pe tabelă nedepăşind două puncte în favoarea uneia sau alteia dintre combatante. În acel minut, însă, s-a produs un scurtcircuit fatal orădenilor, care n-au mai înscris decât un punct, iar clujenii 25 (nici chiar de sub panou orădenii n-au punctat în cel puţin 15 ocazii), astfel că s-a pierdut un meci în care lepesiştii au fost egalii clujenilor, cu excepţia ultimelor patru minute. Chiar şi aşa, şansele orădenilor ar fi fost aceleaşi dacă ar fi învins echipa din Arad, singura care nu cunoscuse gustul victoriei în cele patru meciuri disputate. Dar, iarăşi echipa orădeană a căzut fizic, dar mai ales psihic, pierzând un joc pe care l-a condus timp de 38 de minute. Apoi, pe final, orădenii n-au mai găsit drumul spre coş, permiţând arădenilor să înscrie coş după coş şi să câştige un joc în care au evoluat în ultimele două minute în doar patru jucători (n-au mai avut rezerve pe bancă, iar patru jucători fuseseră eliminaţi pentru acumularea a cinci greşeli personale). Incredibil, dar adevărat! Cauzele acestui eşec sunt aproape imposibil de explicat, dar este cert că vina aparţine atât antrenorului, cât şi jucătorilor. Pentru că antrenorul are menirea de a pregăti tehnico-tactic un joc, de a lucra la moral, dar nimeni nu are ce să facă atunci când tu ratezi continuu de sub panou, chiar şi fără adversar. Eşecuri care trebuie analizate şi luate măsuri pentru evitarea în viitor a acestor greşeli, altfel ultimul turneu, programat săptămâna viitoare la Timişoara, va consfinţi ratarea calificării la turneul final, o contraperformanţă ce nu face cinste unor jucători care anul trecut se încununau cu titlul de campioni naţionali la juniori III.

Etapa I
BC Târgu Mureş - CSŞ Gloria Arad 68-65
CSŞ Braşovia Braşov - CS Viitorul Cluj-Napoca 64-90
CSŞ LPS Bihorul Oradea - CSŞ Bega Timişoara 58-78

Etapa a II-a
Gloria Arad - Braşovia Braşov 72-75
Bega Timişoara - Viitorul Cluj-Napoca 58-96
LPS Bihorul - Târgu Mureş 78-83, după prelungiri

Etapa a III-a
Târgu Mureş - Bega Timişoara 53-87
Viitorul Cluj-Napoca - Gloria Arad 93-54
LPS Bihorul - Braşovia Braşov 80-51

Etapa a IV-a
Târgu Mureş - Braşovia Braşov 62-52
Bega Timişoara - Gloria Arad 75-59
LPS Bihorul - Viitorul Cluj-Napoca 63-89

Etapa a V-a
Viitorul Cluj-Napoca - Târgu Mureş 88-75
Braşovia Braşov - Bega Timişoara 71-77
LPS Bihorul - Gloria Arad 98-102
Clasament: 1. Viitorul Cluj - 5 victorii; 2. Bega Timişoara - 4 v; 3. Târgu Mureş -3 v; 4. LPS Bihorul - 1 v; 5. Gloria Arad - 1 v; 6. Braşovia Braşov.