Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Ministerul Sănătăţii (MS) a organizat, în data de 13.11.2003, în cadrul programului naţional de informare a consumatorilor, seminarul ?Siguranţa Produselor Alimentare? (SPA) ce marcheaza ?Ziua Mondiala a Calităţii? . În întreaga ţară, inspectorii ANPC împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din teritoriu s-au întâlnit cu agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei consumatorilor şi a sănătăţii în cadrul unor seminarii organizate pe această temă. La reuniuni au fost discutate aspecte legate de calitatea şi siguranţa produselor alimentare şi au fost evidenţiate progresele făcute în ultimii ani în vederea asigurării calităţii produselor şi a serviciilor de pe piaţa autohtonă, similară cu cea existentă la nivelul Uniunii Europene. Începând cu ora 11:00, doamna Secretar de Stat Rovana Plumb, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, s-a aflat la Ploieşti, unde a deschis seminarul cu tema ?Siguranţa Produselor Alimentare?. Ziua Mondială a Calităţii, organizată în Uniunea Europeană din noiembrie 1995, exprimă necesitatea existenţei unor eforturi susţinute şi conjugate ale tuturor celor implicaţi pe traseul de la producător la consumator pentru obţinerea şi menţinerea unor standarde înalte de calitate. Lansat în noiembrie 2002 de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Ministerul Sănătăţii (MS), programul SPA s-a concentrat pe diseminarea de informaţii de bază în domeniu, prin 200.000 de pliante, ?ABC-ul Siguranţei Produselor Alimentare?, distribuite gratuit consumatorilor în marile centre comerciale din ţară, 40.000 de exemplare ale ghidului informativ - ?Siguranţa Produselor Alimentare?, pagina de internet www.siguranta-alimentara.ro , ce înregistrează deja peste 10.000 de vizitatori şi 100.000 de autocolante difuzate în punctele de vânzare a produselor alimentare în scopul popularizării paginii de internet.