Trei tineri, spărgători de autoturisme, au fost arestaţi la sfârşit de săptămână de magistraţii bihoreni, după ce poliţiştii au descoperit în maşina lor mai multe bunuri furate. Oamenii legii au oprit autoturismul cu care se deplasau hoţii, în trafic, în Salonta, şi au găsit în portbagaj lucrurile furate din nouă maşini.

Vineri noaptea, poliţiştii din Salonta au oprit în trafic o maşină înmatriculată în Arad, la volanul căreia se afla S.C.V., de 27 de ani, din comuna Vinga. Împreună cu acesta, în autoturism se mai aflau C.I.D., de 21 de ani, din comuna Satchinez, judeţul Timiş, şi P.A., de 20 de ani, din aceeaşi comună timişeană.
Poliţiştii salontani au găsit în portbagajul maşinii în care se aflau cei trei tineri mai multe bunuri, respectiv două roţi de rezervă, patru radiocasetofoane auto, un acumulator auto, un aparat de debitat fier (flex), un cleşte tip gură de lup, şase bidoane din plastic, o vestă reflectorizantă, un extinctor şi 12 litri de benzină. În urma cercetărilor, poliţiştii au ajuns la concluzia că tinerii au sustras bunurile respective prin efracţie, din nouă autoturisme parcate pe raza municipiului Salonta, în noaptea de joi spre vineri. „Poliţiştii salontani i-au reţinut pe cei trei pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Suspecţii au fost prezentaţi la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând arestarea preventivă a celor trei pe o perioadă de 5 zile. Prejudiciul, în valoare de 2.000 lei, a fost recuperat integral, iar cercetările continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză", a precizat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.